De meeste mensen weten hoe belangrijk het is om alvorens je aan een intensieve workout begint eerst je spieren op te warmen. Maar al te vaak wordt de cooldown na het sporten vergeten. En die is minstens even belangrijk.

Een cooldown helpt je lichaam om langzaamaan terug tot rust te komen na een grote sportinspanning. Door de intensiteit van het sporten geleidelijk aan af te bouwen, zal je bloedsomloop zich geleidelijk aan opnieuw aan je hartslag aanpassen. Stop je na een intensieve oefening te abrupt, dan bestaat het gevaar dat je je wat duizelig gaat voelen of – in extreme gevallen – zelfs flauwvalt. Verder helpt een cooldown om spiervermoeidheid en stijfheid na het sporten te voorkomen.

Onze leden Jasmien en Nathalie lassen na hun marathontrainingen steevast een cooldown in. “Wij  slaan de cooldown nooit over. We doen een reeks oefeningen met de foamroller om onze spieren te rekken. En de core stability oefeningen zijn ook heel belangrijk . Alles om blessures tegen te gaan.”
Neem na het sporten dus even de tijd voor een cooldown. Gun jezelf en je lichaam tijd om weer tot rust te komen. Voorkom blessures en voel je minder futloos na het sporten.


#DavidLloyd2019