Soms kunnen we allemaal wel een ontsnapping gebruiken. De gloednieuwe SPIRIT-lessen van David Lloyd Clubs zijn ontworpen om u even te laten ontsnappen aan de hectiek van alledag. Met elementen van yoga, pilates en meditatie zijn onze holistische SPIRIT-lessen dynamisch maar subtiel kalmerend, en geven ze u een ontspannen, energiek gevoel, klaar om de rest van de dag door te gaan. Wilt u meer weten? Lees hier wat de SPIRIT lessen inhouden:

Wat is SPIRIT?

In de SPIRIT-lessen komen kracht, energie en kalmte samen voor een holistische ervaring die u helpt te resetten voor de dag die voor u ligt, of u helpt om ’s avonds tot rust te komen. Op prachtige, motiverende muziek is deze workout een reis van houdingen die gericht zijn op het opbouwen van kernkracht, terwijl flexibiliteit en mobiliteit worden vergroot. De SPIRIT-lessen eindigen met een mindful klankmeditatie en geven u de kans om het even wat rustiger aan te doen en te concentreren op uzelf en uw persoonlijke welzijn.

Hoe werkt een SPIRIT les?

Uw SPIRIT instructeur begeleidt u door de unieke leservaring. Elke les volgt een vergelijkbaar format, beginnend met een warming-up die ontworpen is om een betrokken houding te creëren, de belangrijkste spiergroepen te mobiliseren en de sfeer van de les te zetten. De volgorde en specifieke bewegingen kunnen variëren, maar elke les zal een combinatie van het volgende bevatten:

 • Zonnegroet: richt zich op het loslaten van spanning in hamstrings, schouders en borst, het vergroten van het bewegingsbereik in gewrichten.
 • Standing strong: verhoogt het tempo en de hartslag, zodat u de branding in uw spieren begint te voelen. De belangrijkste bewegingen versterken de spiergroepen en gewrichten in het onderlichaam (kuiten, dijen, enkels) en de rug.
 • Balans: verlaagt het tempo een beetje om de hartslag te kalmeren. De bewegingen richten zich op de kern om de stabiliteit te vergroten en een betere houding op te bouwen.
 • Flow: combineert bewegingen in een opeenvolging die helpt vertrouwen op te bouwen. De muziek stuurt het tempo en de bewegingen.
 • Posterior: oefeningen gericht op de rug, die het risico op blessures verkleinen en de lichaamsbouw in balans brengen.
 • Core: leidt tot een betere balans en stabiliteit en verbetert de lichaamshouding.
 • Stretch: richt zich op het loslaten van spanning, het verbeteren van de flexibiliteit en het kalmeren van de geest.
 • 3 minuten klankmeditatie

Wat is klankmeditatie?

Geluidsmeditatie is een vorm van meditatie die u geluid en trillingen geeft om op te focussen. Als u nieuw bent met meditatie, kan het integreren van geluid u helpen uw bewustzijn gemakkelijker naar het heden te brengen. Enkele voordelen van geluidsmeditatie zijn

 • Herstellen van een gevoel van evenwicht
 • Helpen positiever te denken
 • Verminderen van stress, angst en gevoelens van boosheid en depressie
 • Verbeteren van slaappatronen en slaapkwaliteit
 • Verminderen van vermoeidheid

Alle SPIRIT-lessen worden afgesloten met een klankmeditatie van 3 minuten, begeleid door op maat gemaakte muziek, gemaakt door een componist en een beoefenaar van klankheling.

SPIRIT maakt deel uit van een reeks Signature fitnesslessen die exclusief in David Lloyd Clubs worden gegeven. Bekijk de video om meer te weten te komen over de beschikbare Signature fitnesslessen.

Wilt u zich aanmelden voor een SPIRIT-les? Vind een David Lloyd Club bij u in de buurt