Sporten in deze hitte is niet zonder risico! Deze tips helpen je om veilig te sporten bij hoge temperaturen. Want safety first!

1. Vermijd piekmomenten

Probeer je sportactiviteiten te beperken tot wanneer het wat frisser is. Vroeg opstaan of wat later opblijven is de boodschap. Belangrijk is ook om langzaam op te bouwen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de hogere temperaturen en de veranderde omgeving.

2. Drink voldoende

Het ligt voor de hand, maar kan niet vaak genoeg gezegd worden. Voldoende drinken is cruciaal! Bij hoge temperaturen zweet je meer, en heeft je lichaam dus nog meer vocht nodig. Houd dus altijd een fles water bij de hand.

3. Pas je kledij aan

Als je gaat sporten in de warmte, kies dan voor lichte, ademende en lichtgekleurde outfits. Niet alleen zullen deze outfits je koel houden tijdens de workout, ze helpen ook bij het voorkomen van huidirritatie of hitte-uitslag. Vergeet zeker ook niet een hoofddeksel op te zetten.

4. Smeren, smeren en nog eens smeren.

Sporters smeren vaak wel een laagje zonnecrème op hun gezicht, maar vergeten de rest van hun lichaam. Smeren is de boodschap, op àlle plekken die in de zon komen.

5. Verhoog je zoutinname

Bij warm weer kan een zouttekort (door al dat zweten) bijdragen tot hitte-uitputting. Met enkel water drinken kom je er dan niet. Kies voor drankjes en voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium en kalium. Olijven, zoute nootjes en pompoenzaadjes zijn goede opties om je natriumgehalte weer aan te vullen.

6. Luister naar je lichaam

De belangrijkste van allemaal. Zelfs als je alle voorzorgen neemt, is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Als je slap woNeem ook altijd je gsm mee, zodat je kunt bellen om hulp te vragen.

Gelukkig heeft David Lloyd een heerlijk koele fitnessruimte. Na je workout kan je ook altijd een zalig verfrissende duik nemen in het zwembad!