Met de huidige sociale distancing maatregelen nu en de nabije toekomst, weten we allemaal dat buiten zijn één van de veiligste plekken is – het buitenleven is ruim opgezet en is er altijd voor jou!

Er is geen betere tijd om er de vruchten van te plukken:

Vul jouw vitamine D-gehalte aan

Vitamine D is nodig om de botten, tanden en spieren gezond te houden en te behouden. Deze vitale voedingsstof reguleert het calcium- en fosfaatgehalte en wordt op natuurlijke wijze in het lichaam aangemaakt door ultraviolet B (UVB).

Het wordt aanbevolen dat een gezonde blootstelling van de blote huid (benen, onderarmen, handen enz.), zonder zonnebrandcrème tijdens eind maart/begin april tot eind september, de optimale tijd van het jaar is om uw vitamine D-boost te krijgen van directe blootstelling aan het zonlicht. Zorg ervoor dat  je jouw huid niet verbrandt, want de blootstellingstijd varieert van persoon tot persoon.

Gebruik de natuur

Daag je lichaam op een andere manier uit… gebruik de natuurlijke elementen en objecten buiten en in de lokale parken/bossen als vers oefenmateriaal. Van pull-ups van takken, tricep-dips of step ups van het parkbankje, en het gebruik van bomen als startpunt voor sprints en hardloopsessies.

Onderzoek suggereert dat mensen die in de buitenlucht sporten, daar de vruchten van plukken. Buiten zijn helpt je om harder en sneller te werken (en extra calorieën te verbranden). Dit komt omdat jouw geest gericht is op nieuwe dingen: van het uitzicht in de buitenlucht, het veranderen van het terrein en de helling, de windbestendigheid, tot de navigatie op jouw route.

Voel je lichter en gelukkiger

Buitenshuis zijn kan helpen bij het bestrijden en/of verlagen van depressie en angst als gevolg van aanmaak van belangrijke stresshormonen en de gezonde toename van feel-good endorfine en serotonine receptoren – wat jouw stemming verbetert. Terwijl het buitenleven van nature wordt gezien als een kans om jouw immuunsysteem een boost te geven en de immuniteit te verbeteren.

Uit een studie van Stanford University, Californië, uit 2015 bleek dat studenten die slechts een uurtje door een campuspark liepen, hun welzijn verbeterden door minder angstig te zijn dan de studenten die dat niet deden. Andere studies hebben gekeken naar de voordelen voor het lichaam wanneer mensen tijd in de natuur doorbrengen; er is een aanzienlijke positieve invloed op het cortisolniveau van een persoon (dit hormoon wordt vaak gebruikt als een marker in het meten van stress), de hartslag en de bloeddruk – wat resulteert in een vermindering, dankzij Moeder Natuur.

Gevoelig voor letsel?

Regelmatige gebruikers van loopbanden kunnen gevoeliger zijn voor overbelastingsblessures, door de herhaaldelijke beweging op het vlakke oppervlak, wat extra druk kan veroorzaken op de knieën en de gewrichtsbanden. Verander soms van gewoonte, probeer een nieuw oppervlak. Ongelijk terrein zorgt ervoor dat jouw lichaam harder werkt, wat zowel het lichaam als de geest dwingt om te reageren op het onbekende, jouw trainingssessie wordt efficiënter en effectiever. 

Creëer positieve, gelukkige relaties

Buitenactiviteiten waarbij het hele gezin betrokken is, zorgen voor gezonde en harmonieuze voordelen voor iedereen.

Of je nu kiest voor fietsen in de buitenlucht, balspellen, hardloopsessies voor het gezin in het park of  watersport – buitenactiviteiten zijn een geweldige manier om een band te smeden met het gezin en je relaties te versterken.

Dit helpt op zijn beurt om gelukkigere relaties aan te gaan: van het samen lachen, tot het delen van de gedachten en gevoelens van de gezinsleden met elkaar.

En voor de kinderen stelt het buitenleven hen in staat om frisse omgevingen te verkennen en nieuwe vaardigheden te leren, zoals het ontwikkelen van coördinatie, het vergroten van hun flexibiliteit en het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Vraag onze deskundige personal trainers om advies en begeleiding bij het sporten in de buitenlucht bij jouw David Lloyd Club.