De lente is extra vroeg in het land dit jaar. Hét perfecte moment dus om je looptrainingen te hervatten. Ben je aan het trainen voor de Antwerp Ten Miles of voor een marathon? Probeer dan zeker eens een workout op de Woodway Curve Treadmill. 

Deze geavanceerde, gebogen loopband die je zelf aandrijft heeft tal van voordelen voor je gezondheid én je loopprestaties. 

Gebruik meer spiergroepen en verhoog je energieverbruik.

Doordat je zelf de motor van de loopband bent gebruik je veel meer spiergroepen (zoals je billen en hamstrings) tijdens de loop. Net zoals wanneer je buiten loopt! De Woodway Curve Treadmill minimaliseert ook de verticale verplaatsing van het lichaamsgewicht waardoor je energieverbruik toeneemt.

Een betere houding tijdens het lopen en meer calorieën verbranden.

Het ontwerp van de gebogen loopband moedigt je aan om op de ballen van je voeten te lopen, wat de impact op de gewrichten drastisch vermindert. Door de noodzaak om onder een ergonomisch correcte hoek te lopen, is er een grotere betrokkenheid van de kern en de romp. Dit dwingt u om de juiste houding aan te houden, anders geraak je uit balans. Bovendien is het gemiddelde calorieverbruik aantoonbaar 30-40% hoger op een gebogen loopband in vergelijking met een vlakke loopband!

Zelfaandrijvend en eenvoudig in gebruik.

Doordat de gebogen loopband volledig door de gebruiker wordt aangedreven, is het eenvoudig en snel te starten. Gewoon op de loopband springen en uw lichaamsgewicht naar voren verschuiven om te lopen, joggen of rennen, zonder knoppen.

Een stevige  training gegarandeerd.

Het is aangetoond dat de waargenomen inspanning op een gebogen loopband een stuk hoger is in vergelijking met de conventionele vlakke loopband. 

Geen elektriciteit nodig.

Als laatste is de Woodway Curve Treadmill ook nog eens beter voor het milieu. De loopband wordt immers volledig door de gebruiker worden aangedreven.

Waar wacht je nog op? Probeer de gebogen loopband bij je volgende bezoek aan David Lloyd en ontdek zelf de voordelen!